ROLLOVER OF WASSTRAAT?

, Eco-Wash Systems

Een eenvoudige vraag voor de carwash experten, maar niet iedereen is hier goed over geïnformeerd!

Er zijn twee belangrijke automatische carwash systemen: rollovers en wasstraten. Het belangrijkste verschil is hun lay-out en hun interactie tussen machine en voertuig.

Rollovers:

Rollovers zijn een van de meest verspreide automatische systemen in de wereld. Het zijn compacte machines die uitgerust zijn met verschillende was –en droogsystemen zoals borstels, hogedruk, wielwas, aanbrengen van producten zoals shampoo, schuim, wax, enz.  Gebruikers rijden hun voertuig in de wasruimte, zetten de motor af, trekken de handrem aan en de machine beweegt in een aantal bewegingen heen en weer op basis van het geselecteerde programma totdat het voertuig gewassen en gedroogd is.Het zijn zeer veelzijdige machines en hun compacte aard zorgt voor een goede wasefficiëntie over een minimale oppervlakte.

Wasstraten:

In wasstraten word de auto verplaatst door een transportband langs de hele baai, waar was –en droogsystemen in de lengterichting worden geïnstalleerd in plaats van in de unit te worden ingebouwd. Wasstraten bieden een groot aantal bogen en modules voor de autoverzorging: wielwas en wielspoeling, extra borstels, polish-boog, massage-modules, spoeling met regen-effecten, textieldroger, enz. Tunnels kunnen meer dan 30 meter lang zijn en wassen meer dan één auto per keer. Onderscheidend voor hun snelheid en prestaties, worden ze niet veel geïnstalleerd self-service faciliteiten; met andere woorden, deze systemen worden vaak bemand door specialisten in de wasstraat.

 

Wat hebben ze gemeenschappelijk?

Beide zijn automatisch, wat betekend dat een machine een wasprogramma uitvoert, hetzij door wrijving met borstels, hetzij door werking van water onder druk zonder borstels. Gebruikersinteractie met het wasproces wordt verminderd op automatische wasmachines in vergelijking met een Jet-wassysteem of een zelfbedieningssysteem, een methode die algemeen bekend is bij ons allemaal waarbij de gebruiker zijn / haar voertuig wast met een pistool of een lans met water onder druk en verschillende reinigingsproducten.

Ze delen ook een milieuvriendelijke aanpak. Automatische carwash-systemen alsook Jet-wassystemen verbruiken veel minder water in vergelijking met het wassen van uw auto thuis met behulp van een slang, die overigens in veel landen verboden is. Waterrecycling- en waterbehandelingssystemen hergebruiken niet alleen 80% van het water, maar elimineren ook olie en afval gegenereerd door het wasproces voordat ze worden afgevoerd naar openbare waterwegen.

Of u nu kiest voor een Rollover of een Wasstraat, of als u besluit om uw auto met het Jetwash-pistool te wassen, het is allemaal zo handig, toch?

De volgende keer dat u naar uw plaatselijke betrouwbare wasstraat gaat, let dan op welke ISTOBAL-machine uw auto een stralende uitstraling zal geven.

Busschaert Wendy

FOLLOW US